Få et tilbud på din rejse

Masai Mara, Lake Nakuru & Lake Baringo

Længde: 6 dage / 5 nætter  •  Priser fra kr. 9.310,-

Oplev The Big Five, flamingoer og gejsere på denne safari

På denne safari til blandt andet Masai Mara og Lake Nakuru venter store naturoplevelser og et glimt af savannens vilde dyreliv. Der er gode muligheder for at opleve The Big Five: løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler. Ved Lake Nakuru farves søbredden lyserød af flamingoer, der danser på et ben. Din safari slutter i Lake Bringo, hvor du blandt andet oplever gejsere, der skyder kogende vand ud i dampende bassiner.

Læs mere om hvilke oplevelser du får på denne safari i dag-til-dag beskrivelsen.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
6 dage/5 nætter
Start:
Nairobi
Højdepunkter:

Nairobi – Masai Mara – Lake Nakuru – Lake Baringo – Lake Bogoria

Slut:
Nairobi
Priser fra:
DKK 9.310,-
Dag-til-dag
Dag 1: Nairobi - Masai Mara

Masai Mara i sigte

Tidligt om morgenen lægger du Nairobi bag dig med kurs mod Masai Mara. Der gøres holdt flere gange undervejs for at nyde den storslåede udsigt over Great Rift Valley, der skærer sig gennem det afrikanske kontinent som en enorm kløft. Du fortsætter ned ad skråningerne og gennem dalen til Maasai-byen Narok. Her nydes frokosten, og du har mulighed for at lære mere om maasaiernes kultur.

Store safarioplever i Masai Mara

Allerede inden ankomsten til din camp/lodge ved Masai Mara kan du forvente at se de første dyr. Nationalparken er ikke indhegnet, så dyrene vandrer frit ind- og ud af området. Få andre naturområder i Afrika kan måle sig med Masai Mara, så du kan se frem til forrygende safarioplevelser over de næste dage.

Dag 2: Masai Mara

Den store vandring

Hele dagen bruges på at udforske Masai Mara. Masai Mara er verdenskendt for de fantastiske vandringer, hvor tusindvis af gnuer og zebraer hvert år trækker gennem området fra juli til oktober.

Oplev The Big Five

Hvilke dyr du ser, er naturligvis et spørgsmål om held og naturens luner. Men mulighederne for fantastiske naturoplevelser bliver næppe større end her. Masai Mara er blandt andet hjem for de såkaldte Big Five. De fem er henholdsvis løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn. Listen stammer oprindeligt fra storvildtjægernes tid og viste de fem dyr, der var farligst at nedlægge til fods. I dag er de fem dyrearter højt på ønskesedlen hos de fleste besøgende i Masai Mara, og chancerne for se dem er i høj grad til stede.

Et væld af antilober og 540 fuglearter

Men Masai Mara er også hjem for et væld af antiloper og andre græsædere. Fra små dikdiker til de store eland-antiloper, og på himlen er der registeret ikke mindre end 540 fuglearter. Midt på dagen nydes frokosten som en picnic på Mara-flodens bred, og først ud på eftermiddagen vender du tilbage til campen/lodgen, hvor aftensmaden serveres.

Dag 3: Masai Mara - Lake Nakuru National Park

Besøg i en lokal landsby

Endnu en morgensafari venter i det tidlige morgengry, inden kursen sættes mod Lake Nakuru. På vejen vil der være mulighed for at besøge den lokale landsby Manyatta, hvor du kan møde savannes oprindelige nomadefolk og lære lidt om deres traditionelle livsstil.

Det er sidst på eftermiddagen, når du ankommer til byen Nakuru i Rift Valley. Så efter indlogeringen venter middag og overnatning tæt på Nakuru National Park.

Dag 4: Lake Nakuru National Park - Lake Baringo

Tusindevis af flamingoer

Også i dag serveres morgenmaden meget tidligt, så du kan være inde i Lake Nakuru National Park, mens solen endnu står lavt på himlen, og dyrene stadig er aktive. Lake Nakuru er især berømt for de tusindvis af flamingoer, der holder til langs søens bredder.

Bøfler, løver, zebraer, vandbukke og mange flere dyr i sigte

Men parken har også haft held til at beskytte adskillige andre truede dyrearter. Deriblandt både det sorte og det hvide næsehorn, Rothchild giraffen og den sky leopard, der her ses jævnligt. Ud over disse dyrearter er der gode chancer for at opleve bøfler, løver, zebraer, vandbukke, gazeller, impalaer, klippegrævlinger og flodheste i parkens smukke natur. Den medbragte picnic indtages i parken, og midt på eftermiddagen er der afgang mod Lake Baringo.

Det er ikke nogen lang køretur, men det er alligevel sidst på eftermiddagen, inden du ankommer. Middagen serveres på lodgen/i campen.

Dag 5: Lake Baringo

Hejrer, terner, fiskeørne og lokale fiskere der padler i kanoer

Dagen starter tidligt med en bådtur på Lake Baringo i det tidlige morgengry. Lyset er blødt, og fuglene er særligt aktive i de kølige morgentimer. Hejrer, isfugle, terner, ænder, gæs, solfugle, ellekrager og den smukke afrikanske fiskeørn lever alle langs søens bredder. Du kan også være heldig at møde nogle af de lokale fiskere, der padler af sted i deres håndlavede kanoer af balsatræ. Måske stopper de for at vise dig morgenens fangst, der som regel består af lungefisk og tilapia.

Flodheste og krokodiller

Men også større dyr lever i søen, og med held er det ikke ualmindeligt at se både flodheste og krokodiller her. Efter cirka en times sejlads vender du tilbage til campen/lodgen, hvor morgenmad serveres. Resten af dagen er til fri disposition, og der er masser af aktiviteter, du kan kaste dig over.

Tid på egen hånd

Lej for eksempel cykler og tag en cykeltur langs søen, besøg en lokal landsby og oplev den enestående Njemps stamme. Du kan tage på fugle- eller naturvandring, tilkøbe endnu en sejltur om eftermiddagen, eller du kan ganske enkelt nyde de rolige omgivelser og læse en bog eller skrive postkort til dem derhjemme.

På lodgen, der ligger som nabo til campen, er der en pool, der kan benyttes mod et mindre gebyr. Guiden hjælper dig gerne med at planlægge dagen, så du får mest muligt ud af dette smukke område. Middagen serveres på campen/lodgen, hvor du også overnatter.

Dag 6: Lake Baringo - Lake Bogoria - Nairobi

Gejsere skyder kogende vand ud i dampende bassiner

Efter en rolig morgen i campen/lodgen drager du af sted mod Lake Bogoria. Du har en picnickurv med, og efter en kort køretur mod syd kommer du til reservatet. Lake Bogoria er berømt for sin vulkanske aktivitet i undergrunden, der får gejsere til at skyde kogende vand ud i dampende geotermiske bassiner.

Flamingoer, zebraer og gazeller

Det kulsyreholdige vand tiltrækker kæmpe flokke af flamingoer, så søen sommetider synes at være dækket af et stort lyserødt tæppe. Den grønne vegetation omkring søen tiltrækker desuden masser af fugle og vilde dyr såsom zebraer, gazeller og den større kudu. Efter et frokoststop i naturen er der afgang mod Nairobi, hvortil du ankommer sidst på eftermiddagen.

Priser
Fra priser
DKK
Camp ved 2 personer (lavsæson)
11.915,-
Ved 4 personer i samme camp
9.310,-
Lodge ved 2 personer (lavsæson)
16.860,-
Lodge ved 4 personer (lavsæson)
13.480,-
Inkluderet i prisen
Transport til/fra Nairobi
Safariture
1 times sejltur
Parkfee
Indkvartering
Guide
Måltider på safariture
Ikke inkluderet i prisen
Flybillet fra Danmark til Kenya t/r
Sovepose
Drikkevarer
Drikkepenge
Bemærkninger

Prisbemærkninger:
Priserne er fra-priser (pris pr. person).
Ovenstående priser er lavsæsonpriser.
Rabat til børn i alderen 0 – 17 år. Spørg efter pris.
Der pålægges et pristillæg i perioden i og omkring påsken, jul og nytår. Spørg DANexplore.

Husk at medbringe:
Sovepose, solhat, solcreme, insektspray, varm fleecetrøje, lommelygte, kamera, kikkert og drikkevand.

Overnatningsteder
Antal
Camp/Lodge5
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.