Generel information om at rejse med motorhome i USA

Få styr på regler, camping-begreber og dine overnatnings-muligheder når du rejser med motorhome i USA.

Privatejede eller “kæde-campingpladser”

Uanset om du er til komfort eller mere primitive campingpladser, så findes der en campingplads til dig i USA. Vi giver dig et overblik over nogle af mulighederne her.

KOA – Kampgrounds of America

Den største kæde af campingpladser i USA er KOA, “Kampground of America”. Her får du de bedste faciliteter stillet til rådighed, og på flere af KOA’s campingpladser får du:

  • Adgang til vaskemaskiner
  • Internetforbindelse
  • Ofte en swimmingpool
  • Mulighed for “full hook-up” (inkl. vand, elektricitet, tv og kloak)

KOAs campingpladser er oftest placeret centralt i storbyerne. Det betyder, at du bor tæt på seværdighederne, men også at priserne er derefter – altså i den dyre ende.

Privatejede campingpladser

På de mange privatejede campingpladser oplever du som udgangspunkt en lidt mere hyggelig og intim stemning, og faciliteterne er for det meste gode.

Nationalparker og state parks

De fleste nationalparker (NPS)  har områder, der er afsat til camping. Der er ofte brusere, toiletter, udendørsgrill og picnicområder.

Nationalparker er smukke og fredelige steder at overnatte. Men vær opmærksom på, at nationalparker ofte ikke tilbyder mulighed for at lade bilen op med strøm.

TIP! Vil du overnatte i nationalparkerne, så anbefaler vi, at du booker forud for at sikre din campingplads, især i højsæsonen.

Campering på rastepladser og lignende

Hver enkelt stat har sine love og regler for om du må campere på rastepladser eller lignende. Spørg til råds på de lokale turistkontorer.

I nogle stater er det forbudt at campere på den ene side af vejen nær byer, men udenfor byer, og på store landarealer, er det oftest tilladt.

Camping- og motorhomebegreber du skal have styr på

Når du skal booke en campingplads til dit motorhome i USA, vil du støde på disse begreber:

  • Full hook-up: Her er der inkluderet vand, elektricitet, tv og kloak
  • Water and electricity: Her er der inkluderet vand og el

Til børnefamilier anbefaler vi “full hook-up”, så du er dækket helt ind.

Hos mange motorhome udbydere er det standard, at du kan leje sengetøj, køkkengrej m.v.. Her er nogle af de begreber du skal have styr på i den forbindelse:

  • The personal kit: Sovepose eller dyne, pudebetræk, lagen, badehåndklæde, vaskeklud og viskestykke. Alt skal returneres, når du afslutter turen.
  • The Vehicle Provisioning kit: Lommelygte, oplukker, kost, spatel, madlavningsske- og gaffel, kaffekopper, tallerkener, suppeskåle, bestik, te-kedel, dørslag, skål, potter og pander. Alt skal returneres når du afslutter turen.

Betalingsveje når du rejser med motorhome i USA

Ved kørsel, specielt i det østlige USA, er dele af vejnettet såkaldte “toll roads” (betalingsveje). Vejafgiften opkræves ved vejanlæg a la det du finder, når du krydser Storebæltsbroen i Danmark.

Vi henviser til det amerikanske Department of Transportation for mere information.

Alder på chaufføren og internationalt kørekort

For at køre en autocamper anbefales det, at du får lavet et internationalt kørekort. Kørekortet kan købes på borgerservice (husk pasfoto).

Minimumalderen for at køre i USA er 21 år. Du må ikke køre i USA, hvis du er over 75 år. Nogle motorhome-udbydere kræver, at du skal være 25 år for at køre. Er du mellem 21 og 24 år kan du i nogle tilfælde – og mod et tillæg på 25 $ om dagen – få tilladelse til at køre.

“HAZMATS” – Undgå bøder

Vær meget opmærksom på, at der kan være restriktioner i.f.t. kørsel gennem tunneller med “HAZMATS” (farligt gods).

Skal du eksempelvis køre din camper fra Manhattan til New Jersey via Lincoln Tunnel eller Holland Lincoln, skal du vide, at det er FORBUDT at medbringe (camping)gasflasker gennem tunnelerne.

Bøderne er store, så pas på.

Derfor er det en god idé at pakke “blød” bagage

Når du rejser med motorhome i USA anbefaler vi, at du pakker i bløde tasker istedet for kufferter. Bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i motorhomets skabe.

Husk også at tage højde for hvor meget bagage du vil medbringe på rejsen, når du booker dit motorhome. På regnvejrsdage eller når I samles om måltiderne, skal der være plads til både dig, dine medrejsende og al jeres bagage inde i campingvognen.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Se hvilke motorhomes vi anbefaler på din kør-selv rejse i USA

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.