Gæsteblog: Florida Keys & Key West på fire hjul - DANexplore

Send rejseforespørgsel

Tekst og billeder af Linda Danielsen Røygaard / TravelHunter.dk

Det var et luftbillede af Florida Keys i en film, der gav mig lyst til at rejse til Florida. Nogle måneder senere sidder jeg på Guy Harvey Island Resort i Islamorada og spiser tacos med friske rejer og nyder en iskold lokal øl og nyder udsigten til havet og de svajende palmer.

Fra Miami er det nemt at komme til Florida Keys. Naturoplevelserne står nærmest i kø på den 202 km lange Overseas Highway fra Florida City i Nord og ned langs hovedvejen over Florida Keys til Key West i syd.

Hver enkelt ø har sit eget præg og spændende attraktioner. Du kan snorkle og dykke i fantastiske rev, svømme med delfiner, besøge et havskildpadde hospital og se Hemingways hus i Key West. Motorvejen har kun et enkelt spor i hver retning, og i forruden er udsigt til vandet og de små øer, så vi slår kalechen ned på vores lejebil, en Ford Mustang og træder på speederen.

1 På fire hjul i Florida Keys og Key West

Koralrev, leguaner og berømte strandcafeer
Ved John Pennekamp Coral Reef State Park i Key Largo, den største af øerne i nord, kommer vi med snorkel og svømmefødder tæt på papegøjefisk, barracudaer og havskildpadder omkring Nordamerikas eneste levende koralrev, Florida Reef.

3 Key Largo_John Pennekamp_snorkeltur

I Islamorada, som ligger midtvejs mellem Miami og Key West, tjekker vi ind på et resort på Oceanside 82, opkaldt efter lystfiskeren Guy Harvey. Vi finder den lille Beach Café (på Beach Road), som er kulisse i Netflix-serien Bloodline, og slår os ned ved en af de kulørte borde på strandbredden og nyder udsigten.

4 Islamorada Beach Cafe

På stranden ved vores resort bader vi til klokken 20 om aftenen, og da vi kommer tilbage til vores bungalow, kigger en leguan nysgerrigt ned på os oppe fra træet lige uden for vores veranda.

Havskildpadder, delfiner og historiske broer
Turtle Hospital i Marathon er næste stop. Her bliver havskildpadder opereret og behandlet for angreb og dødelige sygdomme, og vi kigger nysgerrigt på “patienterne” i de små pools. Vi besøger også Dolphin Research Center, hvor delfiner og søløver boltrer sig i de små laguner. “At svømme med tamme delfiner er populært, og på et 1-dags instruktørkursus kan du lære at træne delfinerne i forskellige kunster,” fortæller en guide.

5 Marathon_Havskildpadde hospital

Vi nyder den smukke 11 km lange tur langs Seven Mile Bridge, hvor man kan vi se de rustne rester af den gamle jernbane, som kørte toge frem til 1935. Herefter drejer øerne vestover mod øerne i syd. Syd for Big Pine Key ligger Looe Key Reef Resort and Dive Center, hvor mange tager deres PADI dykkercertifikat eller udforsker revet, som har både hajer, rokker og muræner.

Undervejs stopper vi op og kigger ind i en Shell Shack butik, som har et stort udvalg af muslingeskaller, skilte med sjove statements, flaskepost flasker og andre souvenirs.

6 Shell Schack souvenir

Hemingway, limetærte og solnedgangsfest
Vi er nu nået til Key West og kommer helt ned i tempo og på “Island time” på grund af den tropiske varme. I den gamle bydel er mange historiske Key West Inn Hoteller med rustikt indrettede værelser og pool i haven som Cypress House, hvor vi bor et par dage. Den bedste måde at komme rundt i fiskerlandsbyen, er på cykel, og vi besøger Ernest Hemingway’s 2-etagers hus på Whitehead Street.

Den massive betonbøje Southernmost Point, som markerer USA’s sydligste punkt, er et oplagt selfie moment. For de små i familien er det sjovt at besøge Shipwreck museet på Mallory Square og se skatte fra kuldsejlede skibe og komme op i museets 20 meter høje tårn.

I det historiske Bahama Village slentrer vi på de små gader med trendy tøjbutikker og cool cafeer og slår os ned i den hyggelige, overdækkede gård på Blue Heaven på Thomas Street 729. Cafeen er kendt for deres lækre omeletter med skaldyr, banana cake og key lime pie med marengs topping, så vi går mætte derfra.

7 Key West_omelet på Blue Heaven

“Vær klar ved 20-tiden med kamera og kolde drinks på Sunset Pier og nyd solnedgangen i Den Mexicanske Golf,” siger receptionisten på vores hotel. Traditionen med solnedgangsfejring startede i 60’erne, og der er en helt særlig stemning, når solen forsvinder i havet med flotte skibe og svævende havmåger i forgrunden og klapsalverne runger over kajen.

8 Solnedgang i Key West

Hemingways yndlingsbarer Sloppy Joe og Captain Tony´s er propfyldte med turister, så vi går ind på Margaritaville Café,  hvor vi nyder kolde margaritaer og lytter til live musik og beundrer de kulørte t-shirts, vi købte i cafeens butik ved siden af. En fin souvenir fra en oplevelsesrig bilferie i Florida Keys og Key West.

Få flere tips til din ferie i Florida Keys og Key West og andre destinationer på TravelHunter.dk

Bloggen er skrevet af Linda Danielsen Røygaard fra Travelhunter.dk. Ønsker du at være vores næste gæsteblogger? Skriv til mp@danexplore.dk