Tilbage til bloggen

12 af de bedste strande i Australien

Hvor finder jeg de bedste strande til snorkling og surfing? Hvor finder jeg de mest børnevenlige strande? I dette blogindlæg giver vi dig 4 strande til snorkling, 4 strande til surfing og 4 børnevenlige strande i Australien.

Du kan ikke tale om Australien, uden at nævne deres fantastiske strande. Med over 10.000 strande, er der nok at vælge imellem.

I dette indlæg giver vi dig 12 af de bedste strande med snorkling, surfing og børnevenlige forhold.

Strande med sublim snorkling i Australien

#1. Julian Rocks Marine Reserve, New South Wales

På den lille ø Julian Rocks ude for Byron Bay, finder du et af Australiens bedste strande til snorkling. Over 500 arter af tropiske fisk holder til under vandoverfladen, så du kommer ikke til at kede dig, når du snorkler ved øen. Det er også muligt at komme på arrangerede snorkelture, hvor guider viser dig det spændende dyreliv, som havet har at tilbyde.

Julian Rocks er bestemt et besøg værd, når du rejser på den australske østkyst.

 

#2. Shoalwater Islands Marine Park, Western Australia

En lille times kørsel syd for Perth, finder du Shoalwater Islands Marine Park. Stedet bliver betegnet, som et af de bedste strande til snorkling i Australien, på grund af den smukke natur og det imponerende dyreliv.

Tætte buske omringer stranden. De grønne buske står i flot kontrast til den hvide strand og det turkisfarvede vand, og generelt er det storslåede omgivelser, du møder ved Shoalwater Islands.

Området har noget for alle. Du kan komme på guidede vandreture i naturen omkring stranden, bådture til Penguin Island (en hyggelig lille ø med søløver og pingviner) og komme tæt på bugtens dyreliv i Kajak. Her kan du være heldig både at se søløver, delfiner og pingviner.

Oplev blandt andet Shoalwater Islands Marine Park på denne kør-selv ferie på Australiens vestkyst

#3. Ningaloo Reef, Western Australia

Revet er på Unescos Verdensarvsliste, og når vi taler om snorkling og dykning, hører Ningaloo Reef til den absolutte top. Flere hundrede arter af koraller og det imponerende dyreliv gør revet unikt! På en safari, drømmer mange om at opleve ”The Big Five” (løven, den afrikanske elefant, kafferbøflen, leoparden og det sorte næsehorn). I Ningaloo Reef kan du i stedet møde ”The Big Three”, som er hvalhajen, pukkelhvalen og djævlekokken (verdens største rokke).

#4. Tangalooma Wrecks, Queensland

Ud for Brisbanes kyst ligger Moreton Island. Her du finder et af de bedste snorkel områder i hele Australien – Tangalooma Wrecks. Krystaltklart vand og koraller danner rammerne om Tangalooma. Her kan du du dykke langs de ikoniske skibsvrag, som sank tilbage i 60’erne. Der er i alt 15 skibe, som du kan udforske under vandet.

 

Snorkling med hvalhajer

Gode surf-strande i Australien

#5. Gold Coast, Queensland

Gold Coast er en utrolig populær destination, når du tager på den klassiske “østkyst tur”. Byen/området er kendt for at være et partysted for unge australiere og backpackere. Gold Coast tilbyder også meget mere end happy hour og pupcrawls. Her kan du også opleve spændende museer og smuk natur – så der er også plads til børnefamilier og det ældre publikum.

Du kan ikke sige Gold Coast uden at sige surfing. Rainbow Beach, der ligger på grænsen mellem New South Wales og Queensland, bliver betegnet som et af Australiens strande til surfing. Det er også her, at nogle af verdens bedste surfere fortrækker at surfe.

Selvom profferne bruger stranden, er det ikke ensbetydende med, at du som nybegynder ikke kan bruge stranden. Adskillige surfskoler er klar til at hjælpe dig med at komme op på brættet og blive konge af bølgerne.

Oplev på Gold Coast på din kør-selv ferie fra Sydney til Cairns

queensland_gold_coast_surfing

#6. Northern Beaches, Sydney

I den nordlige del af Sydney ligger der nogle fantastiske strande til surfing. Her er det svært at komme uden om Manley Beach.

Ved Manley Beach er der et stort udvalg af restauranter og cafeer. Så du kan sagtens bruge tid i området, selvom du er færdig med at ride på bølgerne. Manley er et populært sted for garvede surfere i Sydney, og der er tit professionelle surf-konkurrencer her.

Ligesom ved Rainbow Beach, kan du også komme på surfskole.

Vidste du, at du også kan tage et surfkursus ved Bondi Beach i Sydney?

#7. Bells Beach, Victoria

100km fra Melbourne finder du en af de absolutte favoritter blandt australske surfere. Stranden ligger i et uspoleret område med røde klipper på hver side. Udover at ligge i smukke omgivelser, har stranden også de perfekte forhold, for surfing. Det er også her, at du finder en af Australiens mest ikoniske surf konkurrencer – The Rip Curl Pro. Konkurrencen så dagens lys første gang i 1961 og er blevet holdt hvert år siden.

Så hvis du besøger Bells Beach mellem d.17-27. april, har du mulighed for at se nogle af verdens bedste surfere.

Hvis du kører på The Great Ocean Road, så er Bells Beach en oplagt strand at vælge til surfing.

Surfing - Bells Beach

#8. Cactus Beach, South Australia

Cactus Beach er et mekka for surfere langt fra turiststrømme. Den ikoniske strand Cactus Beach ligger midt i mellem Sydney og Perth. Selvom stranden ligger ude i ”ingenting”, kommer surfere hvert år fra hele verden, for at kaste sig ud i de store bølger.

Surf, surf surf.. Tager du til Cactus Beach, skal du være forberedt på, at det hele handler om surfing. Her kommer du til at kigge langt efter cafeer og butikker.

Cactus Beach er for garvede surfere, så hvis du er nybegynder, er det ikke her du skal starte din surfkarriere. Men det er en oplevelse, at se de dygtige surfere i aktion.

 

Børnevenlige strande i Australien

#9. Little Beach, Western Australia

Ca. 30 minutters kørsel fra Albany ligger der en lille skjult skat. Det er de færreste, der kommer forbi stranden, når turen går til Australien. Men når du rejser i delstaten Western Australia, er Little Beach bestemt et besøg værd, hvis du rejser som børnefamilie  .

Selvom der ikke er livereddere på stranden, bliver den stadig set som værende børnevenlig. Stranden ligger inde i den lille bugt Two Peoples Bay, hvilket betyder, at bølgerne ikke er store og voldsomme.

#10. Noosa Main Beach, Queensland

Måske den mest populære og kendte strand på Sunshine Coast i Queensland. Stranden ligger i forlængelse af den ligeså besøgsværdige Noosa National Park. Main Beach er perfekt, når du rejser som børnefamilie. Barer, restauranter og gode shoppemuligheder – Main Beach har det hele. Alt sammen inden for kort gåafstand

Udover det store udvalg omkring stranden, har stranden i sig selv også masser at byde på. Ligesom ved Little Beach er der moderate bølger, hvilket gør det til et godt sted, at lære at surfe for de yngste i familien.

Stranden har mange livredere, så børnene er i gode hænder, når de plasker rundt i bugten.

Se hvordan en kør-selv ferie, der inkluderer Noosa Beach kan se ud her

Noosa

 

#11. Greens Pool, Western Australia 

Kun 15 kilometer fra Denmark – ja Denmark – Ligger en skjult lille skat ved navn Greens Pool. Det skal dog siges, at der er tale om den lille australske by Denmark i delstaten Western Australia. Greens Pool er en del af Willam Bay National Park.

Greens Pool egner sig perfekt til børn, da der stort set ikke er bølger i bugten. Som navnet også antyder, er vandet ud for stranden turkis/lysegrønt – en ægte bounty strand.

Når du er i området, kan du også se Elephant Rocks og Elephant Cove, som ligger små 500 meter fra Green Pools.

Igen beskriver navnet meget godt, hvad du kommer til at se. Elephant Rocks er nogle forunderlige sten/klippestykker, der stikker op af vandet. Hvis du ser stenene fra luften ligner det til forveksling ryggene på elefanter.

Stenene ligger ud for stranden Elephant Cove – så her kan du også bade, hvis du ikke fik nok ved Greens Pool.

 

#12. Barwon Heads Beach, Victoria

I den sydligste del af delstaten Victoria ligger Barwon Heads River Beach. 20 minutters kørsel fra byen Geelong finder du Barwon Heads. Udover stranden har området også en af Australiens bedste golfbaner og et imponerede rev med koraller.

Barwon Heads River Beach er ideel for børnefamilier. Bølgerne er forholdsvis små, og så er der gjort en masse for, at stranden er børnevenlig. Der er blandt andet store legepladser tæt på stranden samt grillområde, hvor du kan lave aftensmad.

PS. Har du læst vores indlæg, om 7 gode grunde til at besøge den australske vestkyst?

 

Skriv et svar