Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

Plastikstrandene i Danmark

Verdenshavene absorberer 30 % af verdens CO2

Du kender fornemmelsen, solen skinner, vandreskoene er snøret og stranden bugter sig langs kysten så langt øjet rækker. Vinden suser i håret og du hører havets bruset i ørene – en fantastisk følelse, en følelse af frihed og 100% natur.

Men hvad er det der ligger i vandkanten, et stykke gammelt plastik reb og der, en prop fra en plastikflaske, en sprungen ballon med et krøllet stykke gavebånd i enden, et cigaretskod og en vatpind hvor vattet for længst er faldet af. Fornægtelsen prøver at glemme, men billederne forstyrrer idyllen og efter en tid bliver du opmærksom på hvor meget affald der ligger på stranden omkring dig….

Et sørgeligt syn som desværre bliver mere og mere almindeligt. Mængden af plastik vi mennesker har forsøgt at skille os af med ved at smide det i havet eller tabt affald fra industrien vil stige kraftigt og et syn som beskrevet ovenfor vil blive mere og mere almindeligt – også i Danmark.

Hos DANexplore banker vores hjerter for at rejse og for den natur vi har til låns.

De færreste er klar over, at verdenshavene absorberer omkring 30 procent af den CO2, der produceres af mennesker. Mange kender til problemet med plast, men det er de færreste, der er klar over, at der, den dag i dag, gennemsnitlig er ca. 13.000 stykker plastikaffald på hver kvadratkilometer i havet.

For at sætte fokus på problemet omkring plast i naturen, har vi indgået et samarbejde med Signe Mogensen, stifter af “Race for Oceans”, hvis stor mission i livet er at skabe opmærksomhed omkring problemet med plast i verdenshavene.
Vi mødtes med Signe på stranden ved Saltum en søndag eftermiddag, og blev meget hurtigt smittet af hendes passion for havene og strandene omkring.

I den forbindelse har vi lanceret en ny tur vi kalder “Coast Clean up”, som sætter fokus på plast i havene. Vi har inviteret Signe med på turen i juni, og glæder os til at følge hende og høre om hendes oplevelser på turen.

Vi ønsker at gøre en lille forskel og skabe opmærksomhed omkring FNs klimamål nr. 14 – Livet i havet – hvis vi alle bidrager lidt, kan vi sammen være med til at gøre en forskel.

Skriv et svar