Tilbage til bloggen

Ofte stillede spørgsmål om skirejser til USA

Hvornår er det skisæson i USA? Er der skiområder for børn og hvad skal jeg pakke? Få svar her og forbered dig på din skirejse til USA.

USA er et kæmpe ski-paradis med mange områder, hvor skiløbet er i top. Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål om skirejser til USA her.

Hvornår er det skisæson i USA?

Skisæsonen i USA strækker sig fra november til marts, og i disse måneder får du skiløb.

Hvordan er sneen i USA?

USA byder på sne, som gør skiløbet helt unikt. Du vil blive mødt af USA’s tørre, lette og luftige puddersne, og en af fordelene ved USA’s tørre sne er, at den meget sjældent bliver iset, som vi kender det fra de europæiske pister.

Hvordan er pisterne i USA?

De amerikanske pister har det hele. Du finder afmærkede pister, som du kender det fra Europa, og der er et stort udvalg af pister for alle niveauer og aldre. USA har også mange markerede offpister, som kaldes inbound-områder. På skirejser til USA får du en større frihed sammenlignet med Europa, hvor du kun kører på markerede pister.

På en skiferie i USA får du hele områder, hvor der er ubegrænset skiløb, og selvom der også er pister i USA, så giver det en frihed at kunne køre over det hele i de store områder.

Du kan læse mere om pisternes farve-kategorier og sværhedsgrader her.

Hvor i USA kan du tage på skiferie med børn?

USA har mange skiområder for børnefamilier.

Snowmass er det største område i Aspen Mountain, og det er også her, der er den største variation i skiløbet og udbud af pister. Området udbyder derfor også flere børnebakker, og Snowmass er et af de steder, vi anbefaler børnefamilierne.

Vail er et andet område, hvor der er skiløb for alle aldre og niveauer, så her findes også børnevenlige pister, hvor familiens yngste kan få fart under skiene.

Hvilke oplevelser og aktiviteter er der for børnene?

I og omkring skiområderne i USA finder du mange aktiviteter for familiens yngste. Især i Snowmass er der et stort udbud af aktiviteter for børn. Besøg for eksempel:

  • The Ice Age Discovery Center, hvor børnene kan lære om forhistoriske dyr og områdets geografi gennem videoer og interaktive skærme
  • Treehouse Kids’ Adventure Center med blandt andet skiskole og afterski for børn

Hvilke oplevelser er der for de erfarne skiløbere i USAs skiområder?

For de erfarne skiløbere er det USA’s offpist, der lokker. Her er der virkelig mulighed for at komme ud i den dybe sne.

I Beaver Creek kan du prøve kræfter med den isede World Cup bane, Birds of Prey. Banen er en fast del af verdenselitens årlige Super-G og Giant Slalom-konkurrence, hvor verdens dygtigste skiløbere, inden for alpinski, konkurrerer i at komme hurtigst ned af pisten. Under vejs skal de igennem opstillede porte. Så her kan du køre i de hårde drenges snespor, og for de fleste er banen den vildeste nedkørsel i hele Colorado.

Kan du stå på sommerski i USA?

Skisæsonen løber som udgangspunkt til og med marts, men alt afhængig af vejr- og sneforhold kan sæsonen strække sig ind i foråret. Dog anbefaler vi dig at besøge de amerikanske skisportssteder i november-marts, da det er i denne periode, at sneen er bedst.

Hvilke aktiviteter er der i de amerikanske skibyer?

De amerikanske skibyer er generelt hyggelige med et godt udvalg af restauranter, barer og forretninger, som du kan udforske efter en lang dag i skistøvler. Du vil blive mødt af amerikansk imødekommenhed, og serviceniveauet er i top. Skibyerne har dog meget andet end spisesteder og forretninger at byde på.

I Aspen tilbyder de for eksempel ture på snesko. Her vil en guide lede dig gennem snelandskabet, mens du lærer om bjergenes natur og historie. Hver fredag aften inviterer Aspen dig til vinter-fest på bjerget. Du tager gondolen op på bjerget, hvor du vil blive mødt af sjove aktiviteter for store og små, livemusik og bål.

Vail er en anden populær destination i USA – faktisk så populær at den flere gange er blevet kåret som det bedste skisportssted i USA. Skibyen er rigtig hyggelig med mange restauranter, barer og forretninger. Vail har lige som Aspen et stort tilbud af aktiviteter. Du kan for eksempel prøve snesko, skicykler, eller du kan besøge byens naturcenter, hvor du kan blive klogere på områdets natur og høre historier om vildmarken.

Kan du besøge flere destinationer på samme skiferie?

Når du tager på skiferie i USA, er det muligt at kombinere skirejsen med andre ferieoplevelser. Du kan starte eller slutte skirejsen med den ultimative storbyoplevelse i New York. Besøg for eksempel Central Park, Frihedsgudinden eller brug tiden på at besøge byens museer og butikker.

Det er også muligt at kombinere ferien i sneen med sol og strand i Florida, så du får det bedste af to verdener på samme rejse.

Hvad skal du pakke til en skiferie i USA?

Når du tager på skiferie til USA, er det vigtigt, at du medbringer et gyldigt pas. Desuden er det påkrævet, at du udfylder indrejsepapirer med dine personoplysninger. Formularen finder du online. Desuden er det vigtigt, at du har en rejseforsikring, når du tager på en oversøisk skirejse.

Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere om regler og nyeste opdateringer.

Foruden de formelle papirer anbefaler vi, at du fylder kufferten med skitøj, skibriller og diverse skiudstyr. Det er også en godt at medbringe almindelige solbriller og solcreme til de dage, hvor solen står højt på den amerikanske himmel.

Mange af de amerikanske hoteller har swimmingpool, spa og fitnesscenter, så det er en god ide at tjekke, hvilke faciliteter dit hotel udbyder, så du kan nyde godt af hotellet.

Hvis du vil have opladet din smartphone, computer eller noget helt tredje, er det nødvendigt med en adapter, da der kun er 110-120 volt i de amerikanske stikkontakter.

Skal du ud i USA’s off-pist? Så er det vigtigt, at du har lavinebipper, sonde, skovl og en førstehjælps-kit med. Udstyret kan lejes, hvis ikke du selv vil investere i udstyret.

Du kan læse mere om generelle, praktiske informationer før afrejse til USA her

Rigtig god skirejse til USA!

Du finder alle vores skirejser til USA her

Få også svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med skirejser til Japan og Canada

Ét svar til “Ofte stillede spørgsmål om skirejser til USA”

  1. Morten Ungermann siger:

    Hej. Min søn (25 år) og jeg vil gerne på en skitur til Canada eller USA næste vinter. Vi er begge meget erfarne skiløbere og vil gerne stå både alm og offpiste. Hvad vil I anbefale til os? Og hvornår på vinteren får vi de mest gunstige forhold?
    Håber I kan hjælpe os
    Mvh Morten Ungermann

Skriv et svar