Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

5 grunde til at du skal besøge Nusa Lembongan på din Bali-rejse

Bliv klogere på øens natur, strande, seværdigheder og køkken

Nusa Lembongan ligger 45 minutters sejllads fra Sanur på Bali. Ø-perlen er kun 8 kvadratkilometer stor og øens størrelse giver Lembongan en intim og lokal stemning.

Du får 5 grunde til, at du skal besøge Nusa Lembongan på din Bali-rejse.

1. Færre turister og mindre trafikstøj

Nusa Lembongan er stadig overset blandt mange turister, og det betyder, at turiststrømmene er mindre end på Bali. Og det mærker du med det samme, du ankommer til øen – du møder simpelthen færre turister.

Ved ankomst sættes du af på den gyldne strand, og herfra fragtes du til dit hotel. Vejene er ikke meget bredere end en cykelsti, og der er ingen biler. Kun scootere og golfbiler. Det er en markant kontrast til trafikken på Bali, som er hektisk med mange biler og scootere i bybilledet.

2. Du kommer nemt rundt på øen – på egen hånd

En stor fordel ved Nusa Lembongan er, at det er nemt at komme rundt på øen. På Bali drager du som oftest på udflugt sammen med en lokal guide og chauffør – især fordi trafikken sætter sine begrænsninger i forhold til selv at hoppe på en scooter eller cykel. Den er nemlig så hektisk, at det er de færreste, der selv begiver sig ud på vejene.

Derfor er Lembongan også en kærkommen mulighed for at drage på udflugt uden guide. Rundt på øen er det nemt og billigt at leje enten en scooter eller cykel. Prisen ligger på cirka 40-70 kroner om dagen. Lejer du en cykel skal du være opmærksom på, at øen er yderst kuperet og i varmen kan de stejle bakker give sved på panden.

Øens størrelse gør det nemt at finde rundt, og du når meget på en formiddag.

nusa lembongan

3. Klippegrotter, mangrove og snorkling

Naturen på Nusa Lembongan er lidt anderledes sammenlignet med resten af Bali. Der dyrkes for eksempel tang i stedet for ris. Langs kysten er det gyldne palmestrande, der strækker sig, og længere inde på øen er terrænet tørt med vulkanske stengærder og kaktusdækkede bakker.

På en udflugt kan du:

  • Sejle i kano gennem øens mangrove som zigzagger sig fra kysten og ind i landet.
  • Snorkle i det krystalklare hav. På Nusa Lembongan er fiskeri begrænset, og det giver et uspoleret havliv med masser af farverige fisk, djævlerokker, sjældne klumpfisk, delfiner, store havskildpadder og smukke koraller. Det er nemt at booke en snorkeludflugt med båd hos en af øens mange udbydere.
  • Besøge Devil’s Tears som er en klippeformation, hvor havets kræfter skyller ind for så at blive slynget ud igen i en hvirvelvind af vandskyer.
  • Krydse Yellow Bridge og udforske Nusa Ceningan med Ceningan Cliff og hyggelige strandrestauranter med direkte adgang til det lækre badevand.

4. Gyldne strande hvor du får sand under fødderne

Nusa Lembongan lokker med en skøn kyststrækning med gyldne strande, hvor palmerne svajer i vinden.

Spørger du os er det på Lembongan, du finder nogle af Balis bedste strande. Så hvis du drømmer om, at slutte dit Bali-eventyr af med badeferie, er Nusa Lembongan et must.

5. Et fantastisk køkken

På Lembongan får du fantastisk mad. Mange af restauranterne er drevet af øens lokale, og derfor er flere af spisestederne også mindre end på Bali.

Det er ikke utænkeligt, at far og søn betjener grillen, mens søster står for serveringen. Det giver madoplevelsen en autentisk stemning.

Vær dog OBS på at mange af disse små, lokale spisesteder ikke tager mod kreditkort. Så hav kontanter på lommen, når du besøger Lembongan. Øen har heldigvis et par ATMs, hvis du alligevel skulle komme i bekneb, hvad angår kontanter. Dog skal du være opmærksom på, at du måske skal besøge et par stykker af dem, da det ikke er usædvanligt, at de løber tør for kontanter.

Er du til en lidt ‘finere’ madoplevelse, kan restauranten Lemongrass anbefales. Husk dog at bestille bord eller forbered dig på ventetid i baren med en drink, indtil et bord bliver ledigt. Restauranten er nemlig meget populær. Også Bali Eco Deli kan anbefales – særligt til morgen og frokost, hvor de serverer lækre og lette retter.

PS. Vi har også skrevet om 5 steder, du skal besøge på Bali.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.