Tilbage til bloggen

Mini-guide til Kuala Lumpur

5 udvalgte oplevelser, du kan opleve på 24 timer i Kuala Lumpur

Dette er en lille rejse-guide om Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad, til dig, der gerne vil se de traditionelle seværdigheder og samtidig have tid til både shopping og masser af smagsprøver på det malaysiske køkken.

1. Batu Caves

Jeg fandt hurtigt ud af, at Batu Caves var nr. 1 på listen over ting jeg ville se i Kuala Lumpur. At gå de 272 farverige trappetrin op til grotten, som rummer 3 meget hellige templer samt en masse livlige aber, var en rigtig stor oplevelse, som levede fuldstændigt op til mine forventninger og mere til. At se unge og gamle gå de mange trin op til templet for at bede og tænde lys, vil altid være en særlig oplevelse for mig. Foran trappen op til templet tårner den 42 meter høje guld statue: Murugan. Murugan er krigsguden, som forsvarer det hellige tempel. Jeg vil anbefale, at du tager en guide under armen, når du besøger dette tempel, så han kan fortælle dig alt det historiske og traditionerne.

2. Petronas Twin Towers

Et andet must du bør opleve, er de moderne Petronas Twin Towers! De 452 meter høje tårne er produceret i glas og stål, og er verdens højeste tvillinge-tårne. Det giver næsten sig selv, at her er en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur! Det er en god ide at besøge Petronas Twin Towers om aftenen, da der ligger en lille hyggelig park med farvestrålende springvand og lysshow bag tårnene. Overfor tårnene ligger også en skybar, hvor du kan nyde en drink og den flotte udsigt til Petronas Twin Towers og KL Towers.

3. Shopping i Kuala Lumpur

Hvis du ligesom mig har et shoppe-gen, der siger ”spar-to”, så er Kuala Lumpur stedet at tage til. Byen er nemlig ”shopping himlen”, med nogle af de største shoppingcentre i Sydøstasien. Glæd dig til at shoppe alt fra mærkevarer, unika produkter og special designet tøj hos en skrædder.

4. Et tempel og en moské

Kuala Lumpur er en storby, hvor kulture og religioner smelter sammen, og jeg kan især anbefale at besøge Masjid Jamek Mosque og Thean Hou Tempel.

Masjid Jamek Mosque var tidligere Malaysias nationale moské, og er en af de ældste moskéer i Malaysia. Moskéen ligger placeret hvor vandene mellem floderne Klang og Gombak løber sammen, og ikke nok med det, så er den placeret præcis på det sted, hvor Kuala Lumpur blev grundlagt i 1857.

Det smukke og farverige kinesiske Thean Hou Tempel er også et must do, når du besøger Kuala Lumpur. Det 6 niveau høje tempel bliver omtalt, som et af de flotteste templer i Asien. Til begge seværdigheder vil jeg anbefale, at du har en sarong med dig og er anstændig klædt og igen, at du allierer dig med en guide for at få hele det historiske indblik med.

5. Det malaysiske køkken

Og nu til det vigtigste… Det malaysiske køkken! For at du kan holde til at gå byen rundt og opleve alle de unikke facetter af Kuala Lumpur, skal der jo benzin på tanken.

Det malaysiske køkken består af både kinesisk, indisk og selvfølgelig malaysisk mad. Du kan udforske byens markeder og spisesteder på egen hånd eller du kan tage med en guide på ”Night Food Trail”. Her kommer du rundt til et utal af spisesteder, streetfood boder og små caféer – steder du ikke nødvendigvis selv havde fundet – hvor du får det mest fantastiske mad.

Jeg vil bl.a. anbefale dig at prøve at smage:

  • Beef rendang (krydret oksekød)
  • Apam balik (malaysisk pandekage)
  • Satay chicken (lækkert kylling på spyd – koster ca. 1,5 DKK)
  • Chesse nan (nanbrød med ost, kan også laves med andet fyld!)
  • Teh tarik er nationaldrikken, og går også under navnet: “pulled tea”. Navnet er afledt af selve hældeprocessen under forberedelsen af den varme mælke te-drik. Den varme drik bliver hældt fra en kop over i en anden, hvor det løftes så højt som muligt – jo højere desto bedre smag, siges det.
  • Nasi Kandar – absolut hjørnesten af Malaysisk køkken.
  • Pau – svampet bolle med fyld som fx krydret pork eller beef. Fjern papiret i bunden, og det yderste lag af selve bollen (dette gøres af hygiejnemæssige årsager)

Vil du udforske byens “madscene” på egen hånd, så vil jeg anbefale:

  • Alor street. En hyggelig gade fyldt med gadekøkkener. Virkelig værd at dykke ned i dette lille stykke af himlen.
  • Changkat Bukit Bintang, som ligger på tværs af Alor Street (for enden). Her finder du masser af moderne restauranter og barer, hvor du kan nyde fin mad, special øl, rom, whisky etc. Det er også her du finder ”Dining in the dark”, som er en super fed og anderledes oplevelse.

Velbekomme og nyd Kuala Lumpur!

Se hvordan en rundrejse i Malaysia, der naturligvis inkluderer Kuala Lumpur, kan sammensættes her

Skriv et svar