Tilbage til bloggen

Første store familierejse bød på fantastiske oplevelser i Australien

Et udskudt eventyr i Australien blev endelig til virkelighed for Kamilla og familien, der på seks uger fik en masse uforglemmelige minder Down Under.

Som familie havde familien Duvander Thomassen ikke megen rejseerfaring, inden den i 2024 stod på en stor rejse til Australien. Før det havde den ”kun” stået på charterrejser og bilferier til Sydeuropa, men nu var tiden inde til at stille nysgerrigheden på en rejse til den anden side af jordkloden og få en masse oplevelser sammen på en familierejse i Australien.

Turen skulle oprindeligt have fundet sted et par år tidligere, men blev først til virkelighed i starten af 2024. Vi har fået tilsendt billeder af Kamilla Duvander og spurgt ind til deres rejse, som du kan få et indblik i her.

Hvor gik turen hen?
Vi startede i Sydney, hvor vi havde fem dage. Her blev dagene brugt på at nyde byen, som bare er helt fantastisk. En storby blandet med masser af grønne parker var et kæmpe hit. Vi havde ligeledes en udflugt til Blue Mountains, som var en kæmpe naturoplevelse og børnenes første af den slags, og de var vildt imponerede over, hvor storslået naturen kan være.

Fra Sydney tog vi med fly til Ayers Rock, hvor vi var i tre dage. Her havde vi lejet bil, så vi kørte på ture rundt om Uluru samt til Kata Tjuta. Vi oplevede solopgang og var på tur på kamelryg ved solnedgang. Især kamelturen var vildt hyggelig, og noget vi som familie synes var megasjovt samtidig med, at det var en kæmpe oplevelse.

Derfra tog vi videre med fly til Melbourne, hvor vi ligeledes havde fem dage. Melbourne er jo en storby som Sydney, men med noget mere liv og “storbyagtig”. Sådan oplevede vi det i hvert fald. Vi tog en tur til Phillip Island og så blandt andet de små pingviner komme “i land” ved skumringstid. Og så havde vi en heldagstur langs Great Ocean Road, hvor vi også oplevede storslået natur, så koalaer, regnskov m.m. Især den tur rangerer ret højt hos børnene sammen med en udflugt med sporvogn til St. Kilda.

Fra Melbourne tog vi med fly til Cairns, hvor vi hentede vores autocamper, som vi havde ned ad østkysten tilbage til Sydney. Det havde vi tre uger til. Vi kørte videre cirka hver anden/tredje dag med stop i Port Douglas, Cairns, Mission Beach, Townsville,  Airlie Beach, Yeppoon, Rainbow Beach/Fraser Island, Sunshine Coast samt Gold Coast, Coffs Harbour og Fingal Bay. Vi så krokodiller nordpå, snorklede på Great Barrier Reef i kombination med en tur til Green Island (hvor vi i øvrigt var så heldige at møde et par havskildpadder, da vi snorklede) Det var en mega fed oplevelse! Vi tog på togtur til Kuranda, der var virkelig flot op gennem regnskov og forbi smukke vandfald. Den rangerer i øvrigt også ret højt på vores oplevelsesliste, især hos drengen på 13 år.

Fra Townsville havde vi en tur til Magnetic Island og fra Airlie en tur til Hamilton Island. Fraser Island er en vildt fed oplevelse, og børnene var meget interesseret i det særlige ved den ø, og hvor unik den er med hele sit øko-system, til trods for at det “bare” er en sandø. Ved Gold Coast var vi i Sea World og oplevede Australiens “eget” ferieparadis. Undervejs har vi set masser af kænguruer, wallabies, koalaer, dingoer, et par havskildpadder og en enkelt cassowary i “det fri”.

Hvorfor valgte I at bruge DANexplore jeres familierejse i Australien?
Vi indhentede tilbud fra 2-3 forskellige udbydere, men havde fra starten haft den bedste fornemmelse med DANexplore. Både i forhold til de løsninger og forslag, som blev præsenteret, men især også for den kommunikation og service, der har været igennem hele forløbet. Det har været fremragende og helt i top hele vejen igennem.

Hvor tilfredse er I med valget af DANexplore?
Vi er 100% tilfredse og kommer helt sikkert igen, hvis (når) vi skal på nye eventyr.

Hvordan var det at rejse rundt i Australien?
Australien er fantastisk at rejse i. Det er nemt, folk er enormt flinke, gæstfri og nysgerrige på Danmark.

Hvad overraskede jer mest positivt ved turen?
Vi vidste, at Australien er stort, men var alligevel imponeret over afstandene, og hvor “alene” man på nogle strækninger kan føle sig. Det overraskede os meget, hvor mange forskellige (natur)oplevelser Australien egentlig rummer. Vi blev overvældet af, hvad det har givet os som familie af oplevelser, minder og nærvær at kunne dele sådan en tur. Det har helt sikkert bundet os meget mere sammen, at vi har haft sådan en stor oplevelse på vores familierejse i Australien.

Hvornår følte I jer mest på ”eventyr”?
Når vi oplevede noget, vi ikke havde planlagt på forhånd. Vi var f.eks. ved Byron Bay, som blev et kort spontant stop på vejen. Det var megasmukt og klart i toppen af naturoplevelser på vores tur.

Hvad ville I have gjort anderledes?
At have mere tid. Vi kunne også have prioriteret færre steder med mere tid hvert sted. Den snak havde vi meget, men vi ville gerne opleve så meget som muligt. Men jeg ved ej heller dag, hvad vi skulle have undværet. Der var ikke noget der var “spild af tid”, så vi ville egentlig ikke gøre noget anderledes.

Har I nogle gode råd ift. at tage til Australien?
Med børn er det helt klart en fordel, at de er lidt ældre. Vores er 9 og 13 år. Oprindeligt skulle vi have været afsted for et par år siden, men vi har talt meget om, at vi er glade for, at de lige var blevet to år ældre. Dels forstår de mere, og dels kan de selvfølgelig bedre huske turen. At rejse i en autocamper var helt genialt i forhold til at have en fast base.

Hvordan rangerer Australien som destination for jer i forhold til tidligere rejser? (og hvorfor)
Helt klart i toppen. Men denne familierejse i Australien adskiller sig også meget i forhold til en uges charter på Gran Canaria eller 14 dages sommerferie i Italien. Begge børn er enige om, at pool og badeferie er sjovt – men det er endnu federe at opleve en masse, som vi gjorde i Australien.

Hvor går næste rejse hen?
Af kortere ture/småture taler vi om London, Rom eller Paris, men vi har et ønske om en tur af tre ugers varighed vestkysten af USA samt New York, Washington og Florida. Børnene er helt klart blevet smittet med en masse rejselyst efter denne tur, og de glæder sig til at opleve verden med os og bliver forhåbentlig også rustet til at tage afsted på egen hånd engang, når de er gamle nok til at tage afsted med rygsæk selv.