Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

5 naturskønne områder i Japan

I dette indlæg giver vi dig 5 naturskønne områder i Japan. Alt fra badestrande til vulkaner.

 

Japan er et forunderligt land på mange måder. Kontrasterne mellem Danmark og Japan er til at få øje på. Det gælder både kulturen, atmosfæren og japanernes historie.

Du finder alt fra bambusskove og sneklædte bjerge til badestrande og de velkendte kirsebærtræer. I dette indlæg giver vi dig 5 naturskønne områder i Japan, hvor du kan opleve den brede vifte af forskellige naturoplevelser, som landet har.

 

1. Hakone National Park og Mount Fuji – Japans vartegn

En halv times kørsel med højhastighedstog fra Tokyo finder du Hakone Nationalpark. Hakone er mest af alt kendt for sine mange vulkaner (inklusiv Mount Fuji). Vulkaner er imponerende af flere årsager. For udover deres størrelse og indhold,  skaber vulkanerne også naturligt kildevand og varme bade, som også fortjener et besøg.
Men det er ikke kun vulkaner, du kan opleve i nationalparken. Du kan også komme på en sejltur i den flotte Lake Ashi, få pulsen op på flere af de smukke vandreture i området eller mærke suset på en svævebanetur over den stadig aktive vulkan Owakudani.

Parkens højdepunkt er selvfølgelig Mount Fuji. Bjerget er landets højeste og fungerer på flere måder som Japans varemærke. Selvom det legendariske bjerg ligger 40 km fra Tokyo, kan det ofte ses helt fra hovedstaden. Det anbefales dog stadig, at du hopper på toget eller snøre vandreskoene, så du kan komme tættere på det mægtige bjerg, og få den helt optimale udsigt til bjerget.

Hvis du har mod på at bestige Mount Fuji, er dette også en mulighed. Det er en unik oplevelse at bevæge sig op ad bjerget og nyde udsigten over det japanske landskab. Men turen til toppen kræver også god kondi og det rette udstyr. Så hvis du er helt grøn inden for bjergbestigning og formen har set bedre dage, så kan turen til toppen godt blive en for stor mundfuld.

Hakone National Park og Mount Fuji er et af de mest naturskønne områder i Japan og SKAL besøges, når du besøger landet.

2. The Sagano Bamboo Forest – De meterhøje bambustræer

I den vestlige del af Kyoto finder du en af verdens smukkeste skove – Sagono Bamboo Grove. Bambusskoven er på flere lister over steder, som du skal besøge inden du dør. Det forstår man godt, når man står omringet af de tårnhøje limegrønne bambus. Solen kan næsten ikke kan trænge igennem de meterhøje bambustræer, hvilket skaber et helt specielt lys på stierne gennem skoven. Når vinden blæser, bevæger bambustræerne sig frem og tilbage på næsten terapeutisk vis. Du har også mulighed for at leje en cykel og køre langs de tætpakkede bambustræer.

Når du er i området, kan du også besøge Tenryuji temple. Det gamle tempel blev bygget i 1339 og er kendt for at være et af de 5 vigtigste templer i Kyoto-området. Udover at være et tempel med en vigtig historie for buddhister, er templet også kendt for sin flotte have. Haven er især kendt for sine mange lotusblomster, der hvert år lokker mange turister til.

Sagano Bamboo Forest er en af Kyotos mest besøgte turistattraktioner. Du skal derfor være opmærksom på, at skoven kan være tætpakket af mennesker i højsæsonen. Det ændrer dog ikke på, at Sagano Bamboo Forest er et besøg værd uanset, hvornår på året du er i Kyoto. Oplev den imponerende bambusskov på en vores minirundrejse her. 

 

3. Nachi Falls – Japans største vandfald

Nachi Falls er Japans største vandfald og har et fald på hele 133 meter. Nachi Falls er godt gemt i den ligeså imponerende urskov Nichi Forest. Fra parkeringspladsen skal du ud på en kort tur gennem urskoven,  inden du bliver mødt af det beundringsværdige vandfald. Vandfaldet ligger i forlængelse af det næsten ligeså imponerende tempel Nacihi tempel. Et tempel der i flere hunderede år husede de mytiske ”selvmordsmunke”. Området omkring vandfaldet blev anset for at være helligt sted – og er det stadig for mange japanere den dag i dag.

Vandfaldet ligger tæt ved byen Nacihi i Wakayama distriktet ca. 3,5 times kørsel syd for Osaka. Vandfaldet er gratis at besøge og er ”åbent” døgnet rundt. Hvis du vil ind i templet, skal du dog betale 300 yen (18 kr).

4. Civic Beach – Den turistfattige strand

Det er nok ikke badestrande, der poppper op som det første, når du tænker på Japan. Det er ofte bjerge og storbyer, der bliver sat i forbindelse med Japan. Meeeeen Japan har meget mere at byde på! Du kan næsten opleve al slags natur i Japan, og det gælder også badestrande. 40 km syd for Hiroroshima på den lille ø Kami-Kamagari, finder du den skønneste badestrand – Civic Beach. Strande i Japan er, i modsætning til mange andre japanske turistattraktioner, ikke altid overfyldte. Du bliver heller ikke overrendt af strandsælgere og andre turistfælder. I stedet kan du lægge dig til rette med en god bog og nyde de dejlige omgivelser.

Så når du trænger til en pause fra storbyens stress og jag, bør du overveje en dukkert i det naturskønne omgivelser i det sydlige Japan.

5. Hamarikyu Gardens – Pusterum i Tokyos centrum

15 minutters gang fra Shimbashi Station, midt i Tokyos hektiske centrum, finder du Hamarikyu Gardens, som er langt fra hektisk. Tværtimod. Her kan du finde ro og få et afbræk fra storbylarmen.

Årstiderne gør parken smuk året rundt. I efteråret pryder de japanske blommetræer parken, og om foråret springer de berømte kirsebærtræer ud.

Parken har haft flere funktioner gennem årene. Den startede med at være en privat have og et sted, hvor der blev jaget ænder. Sidenhen åbnede parken for offentligheden, men flere af bygningerne fra fortiden er bevaret eller rekonstrueret.

Parken kan besøges for 300 yen, hvilket svarer til 18 danske kroner. En interessant naturoplevelse, når du trænger til et afbræk fra den gigantiske hovedstad. Oplev det fascinerende hovedsat og Hamarikyu Gardens på en af vores Japan rundrejser.

PS. Har du læst vores indlæg om uskrevne regler i Japan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *