Jul i USA - Få 5 grunde til at du skal holde i jul i USA

Send rejseforespørgsel

Tilbage til bloggen

5 grunde til at du skal holde jul i USA

Jul i USA

“Hyg dig så! Det er jul” …. er man næsten fristet til at sige, når december står for døren med nisser på loftet, flettede hjerter på træet, duften af nybagte brunkager i hele huset og en kalender fyldt med:

• Julefrokoster
• Familiebesøg
• Julekage-bage-dage
• Pakkekalendere
• Julegave-indkøb
• [Indsæt selv din juletradition]

Det er da hyggeligt. Eller hvad? Vi elsker jul, men december kan næsten tage pusten fra én med alle dens gøremål og traditioner. Har du det også sådan?

Hold jul i USA og glem alt om julestrees

Så prøv, bare et øjeblik, at forestille dig, hvordan din december kan se ud, hvis ønskesedler og fuldt bookede weekender bliver skiftet ud med flybilletter til USA? Vi giver dig her seks grunde til, at du skal holde jul i USA.

1) Kom i julestemning uden at skulle knokle i køkkenet og stå i lange køer

Julen er en kæmpe tradition, som amerikanerne går op i. Og hvert år bliver julen fejret med julesokker, julemad og familiehygge. USA er et multikulturelt land, og derfor er traditionerne også forskellige. Der fejres alt lige fra Hanukkah ( jøderne fejrer, at Jerusalem blev befriet fra de græske styrker i vinteren år 164 f.Kr. – festlighederne kaldes også lysfesten) og Kwanzaa (en afroamerikansk højtid, og fejringen har til hensigt at sikre et bånd mellem afroamerikanerne og deres afrikanske arv og kultur) til den traditionelle jul, vi kender fra Danmark. Fordi festlighederne i december har forskellige navne ønsker mange amerikanere hinanden ”Happy Holidays” i stedet for ”Merry Christmas”. På en julerejse til USA oplever du et land, der dyrker julen og alle dens traditioner. Så du får en ferie, hvor du kommer i julestemning – helt uden selv at skulle knokle i køkkenet, pynte juletræet og stå i lange køer hos slagteren for at købe flæskesteg.

Jul i USA

2) Se juledekorationer og julelys som du ellers kun ser i The Grisworlds

Du har sikkert set en amerikansk julefilm eller to, hvor de amerikanske huse er pyntet med den ene farvestrålende lyskæde efter den anden. Og det er heller ikke unormalt, at haverne er dekorerede med julemænd, rensdyr og snemænd. Faktisk skulle man næsten tro, at naboerne konkurrerer mod hinanden i at have flest farvestrålende og blinkende lys. Så der bliver ikke sparet på strømmen i denne måned. Selvom man, som dansker, nok synes, at de mange lys og julemænd er overdrevet, så er det en sjov oplevelse at se de mange blinkende huse og haver.

3) Florida – Hold jul i varmen

Skift julestres og gaveræs ud med afslapning og varmere himmelstrøg. I Florida kan du sidde på en liggestol med en kold drink juleaftensdag, mens børnene plasker rundt i poolen. Så her kan du glemme alt om at stege and og snitte rødkål, mens julesveden drypper fra panden. I stedet kan du lade juleferie-freden sænke sig og nyde dagen i stilhed og afslappet stil. Og du behøver heller ikke tænke på at fylde kufferten med julegaver. I Florida ligger temaparkerne nemlig som perler på en snor. Så familien kan meget passende give hinanden en tur i Disney World eller Everglades Nationalpark. Synes du alligevel, at der skal være en blød pakke eller to, så fortvivl ej. I Orlando finder du store outlet malls, hvor du kan købe tøj, sko og souvenirs.

Florida kør-selv ferie

4) Juleshopping på 5th avenue i New York

I den søde juletid forvandles New York til et lille juleeventyr. Gadelygter pyntes med røde sløjfer, træerne fyldes med funklende lys, og nisser synger og danser. New York er alene en god grund til at holde jul i USA, og du kommer med garanti i et dejligt julehumør, når du bevæger dig rundt i New Yorks gader. På 5th avenue kan du beundre de udsmykkede butiksvinduer, hvor forretningerne har pyntet op med nisselandskaber, julekugler og julelys.

I slutningen af november tændes New Yorks største juletræ ved Rockefeller Center. Det er en stor tradition, når de mange lys i juletræet tændes. Så stor at begivenheden transmitteres i et liveshow på amerikansk TV.

Ved Bryant Park Winter Village kan du udforske den hyggelige vinterlandsby, som kan besøges fra oktober til marts. I julemånederne er der 170 boder, som sælger smykker, kunsthåndværk, legetøj og meget mere. Du kan selvfølgelig også købe julelækkerier eller nyde en kop varm kakao.

Vælger du at forlænge juleferien i New York, kan du fejre nytåret i The Big Apple, hvor du oplever en af verdens største nytårsfester. På Time Square samles over en million mennesker til et kæmpe fyrværkerishow, og så tælles der ned til nytår, mens den berømte kugle (The Big Ball drop) sænkes.

5) Fire kilometer racerbane og juleudstilling i én

Alt i Las Vegas er lidt vildere og lidt mere ekstraordinært. Det gælder også i juletiden, og i Las Vegas kan du få juleoplevelser lidt ud over det sædvanlige – som du sent vil glemme. På racerbanen, Las Vegas Motor Speedway kan du se en anderledes juleudstilling kaldet Glittering Lights, som er en drive through juleudstilling. Du sætter dig bag rattet, og radioen spiller julemusik. Du kører på den fire kilometer lange racerbane forbi blinkende julemænd, rensdyr og tunneler med lys. Tempoet er selvfølgelig lavere end den normalt er på racerbanen, og du kan gøre stop undervejs og nyde juleudstillingen gennem bilruden.

Las Vegas lokker også med en vinterby, hvor lysende træer, julemanden og velduftende honningkager præger ’bybilledet’. I Magical Forest emmer de små gader af julestemning. Du kan fx hoppe på et hyggeligt juletog, der fragter dig rundt i den lille by. Børnene kan boltre sig i byens karruseller og på minigolfbanen. Og så kan du selvfølgelig købe lækkert juleslik i en af de mange boder.

 

Så i USA får du lige den juleferie, du drømmer om. Hvad end du ønsker dig en afslappet jul på stranden eller pyntede lygtepæle i storbyen, bestemmer du juledagenes tempo. Og du kan glemme alt om gaveræs, flæskesteg og julekagebagning.

Rigtig god julerejse til USA.

Ps. Fik vi sagt, at vi også har skrevet om, hvordan du får en nytårsaften, du aldrig glemmer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *