Send rejseforespørgsel

Afrika er anerkendt for at være stedet for menneskehedens fødsel, og kontinentet rummer utallige skjulte skatte, der er klar til at åbenbare sig. Her kan du opleve alt fra antikke templer, pyramider og gravstene til safarier, naturvidundere og ’The big five’, der tæller løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn.

I dette indlæg vil jeg introducere dig for Afrikas absolutte højdepunkter, der bør være på din liste af steder at opleve.

Den store migration, Tanzania og Kenya
great-migration-1021460_1920I Serengeti Nationalpark, der dækker et areal på 12.950 km2, finder man den største og mest varierede samling af dyreliv på jorden. Det tæller i alt 70 arter af pattedyr og 500 forskellige typer af fugle. Økosystemet er et af de ældste på jorden, og man antager at klima og udseende ikke har ændret sig i den sidste million år. Det var også i området omkring Serengeti Nationalpark, at man fandt de første tegn på mennesker.

Alt dette har bidraget til, at Serengeti Nationalpark er på UNESCOs Verdensarvsliste, men én særlig begivenhed har gjort, at Serengeti Nationalpark også er at finde på listen af Afrikas syv vidundere: Den store migration, hvor millioner af gnuer samt hundredtusindvis af zebraer og gazeller bevæger sig i et årligt mønster for at søge efter frisk græsk.

Den store migration er verdens største migration på land, og den bevæger sig fra Tanzania til Masai Mara Reserve i Kenya. Særligt hvor dyreflokken krydser Mara floden er der mulighed for et spektakulært syn. Det kræver dog en god portion tålmodighed og kan kræve dages ventetid langs flodbredden.

Sådan oplever du den bedst
Medmindre du har tålmodighed til at vente ved Mara-floden, vil den mest optimale oplevelse være at tage på guidet safari i jeep, hvor chaufførerne kender området godt nok til at vide, hvor de skal køre hen. Et alternativ er en ballonsafari, hvor du både kan få en forståelse for, hvor stor Serengeti Nationalpark er, og samtidig kan få et fantastisk syn ud over de store dyreflokke, der græsser sammen.

Fra juni til oktober foregår migrationen i et hurtigere tempo end resten af året, og i det tidsrum ankommer dyrene til Masai Mara og Lake Nakuru i Kenya. Vi har sammensat en safari til Masai Mara & Lake Nakuru i Kenya, der kan give dig mulighed for at følge den store migration på nærmeste hold.

Millioner af flamingoer, Kenya
Kenya, lake nakuru-shutterstock_51047290Ved søerne i Great Rift Valley bor der flere millioner flamingoer. Hvert år fra april til juni har de også deres egen migration, hvor de bevæger sig mellem Lake Elementaita, Lake Bogoria and Lake Nakuru for at yngle og finde føde. Det er et overvældende syn, når både himlen og søerne er tætpakket af flamingoer og bliver forvandlet til et lyserødt tæppe.

Flamingoerne er kendt som sociale dyr, der i deres jagt på en mage har tillagt sig en hel særlig egenskab. Når hannerne gør kur udføres det i grupper, hvor tusindvis af flamingoer synkront udfører den samme dans.

Besøger du Great Rift Valley, er det ikke kun flamingoer, du kan glæde dig til at opleve. Blandt andet Lake Nakuru er kendt for generelt at have et rigt dyreliv, hvor du også kan støde på pelikaner, flodørne, sorte og hvide næsehorn, leopader og de sjældne Rothchilds giraffer.

Har du set Karen Blixen filmen ”Out of Africa”, vil du genkende Lake Nakuru som den kendte flamingo-sø, der er med i filmen. Selv skrev Karen Blixen: ”Flamingoerne har de smukkeste farver af alle afrikanske fugle. De er rosenrøde og skarlagenrøde som en flyvende kvist af et blomstrende oleandertræ. De har utrolig lange ben og så sære og udsøgte kurver af hals og krop, at det ser ud, som om de ifølge et eller andet raffineret, traditionelt snerperi søgte at gøre alle stillinger og bevægelser i livet så vanskelige som vel muligt.”

Kort sagt er det et syn, du skal unde dig selv.

Kør-selv på “Garden route” i South Africa
shutterstock_92001974_KnysnaGør dig klar til at ændre alle de forestillinger, du har om Afrika. På den sydlige kyst af Sydafrika er der et område, som bliver beskrevet som et paradis på jord og som en af Sydafrikas bedst bevarede skatte. Turen, du kan køre, langs området hedder ”Garden Route”, og den har fået sit navn efter de smukke blomster langs ruten. Du kan dog glæde dig til meget mere end bare blomster. Området er præget af frodig natur med grønne skove og frugtbare marker. Det er langt fra forestillingen om Afrika som et tørt og sandet landskab.

Det maleriske område strækker sig over flere hundrede kilometer, og byder undervejs på masser af oplevelser for både livsnydere og den aktive turist. Hører du til den sidste kategori, kan du blandt andet prøve kræfter med verdens højeste bungee jump.

Søger du i højere grad afslapning og forkælelse kan du glæde dig til synet af smukke kystbyer, naturreservater, badestrande og attraktioner såsom berømte vinområder. Du kommer også forbi flere af Sydafrikas ældste byer såsom Swellendam, der er Sydafrikas tredje ældste by, og som er præget af smuk arkitektur og unik historie.

Oprindeligt stræk turen sig fra byen Heidelberg til Storms River Mouth, hvilket udgjorde 320 km. I dag regner mange den for at gå fra Cape Town til Port Elizabeth, hvilket i alt er 800 km. Det har dog kun tilføjet en ekstra række fantastiske oplevelser. Udover de nævnte oplevelser, kan du også vælge at besøge Kap Det Gode Håb, hvaler i Hermanus, grotter og tage på vandreture i de smukke bjerge, der omgiver ”Garden Route.”

Kilimanjaro, Tanzania
122_Kili_ClimbHvis du er i god fysisk form er Kilimanjaro en af de oplevelser, du bør prioritere at krydse af på din liste. Kilimanjaro er 5.895 meter, hvilket gør det til Afrikas højeste bjerg. Belønningen når du når til toppen er en fantastisk udsigt ud over Tanzania og Kenya. Bjerget er verdens højeste fritstående bjerg, og det står med majestætisk udstråling, der gør det til et fascinerende syn fra Tanzanias sletter.

Undervejs på turen vil du komme gennem fem forskellige klimazoner, og du vil opleve alt fra regnskov, frodige bjergskråninger med grøn skov, sletter med tørt græs, der er hjemsted for blandt andet elefanter, stenørken og gletsjere. Selvom det kun ligger 330 km syd for ækvator, er bjerget så højt, at bjergtoppen er dækket af sne. I århundreder har bjerget været omdrejningspunkt for afrikanernes sagn og religioner. Adskillige dyr har tilpasset sig den barske natur, og derfor kan du være heldig at opleve både antiloper, bøfler og sjakaler.

Selve bestigningen tager ikke lang tid, men det er en fysisk krævende tur, hvor der vandres i adskillige timer ad gangen. Succesraten for at nå til toppen af bjerget afhænger af din form og evne til at tilpasse dig højden. Hos DANexplore råder vi rejsende til at indlægge en dag til akklimatisering, så de kan vænne sig til højden. Selvom det forlænger rejsen, er det vores erfaring, at det er en god investering, da det højner chancen for at nå til tops. Det kræver ikke klatreerfaring at bestige Kilimanjaro, da der snarere er tale om en hård trekkingtur end klatring.

Vær opmærksom på, at du ikke på egen hånd må begive dig op ad bjerget. Det er obligatorisk at have en autoriseret guide og bærer med. Det er dog også en fordel for dig, da turen kan være farlig, hvis man ikke tager de nødvendige forholdsregler, ligesom det er yderst krævende at skulle bære bagage.

Grundet klimaforandringer forventer man, at Kilimanjaros udseende kommer til at ændre sig fremover. I 2020 forventer nogle forskere, at gletsjeren er smeltet, så det er derfor med at komme af sted, hvis du vil opleve det prægtige bjerg.

Vil du høre mere?
Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvad vi kan tilbyde af rejser til ovenstående områder, er du meget velkommen til at ringe til os eller udfylde rejseforespørgslen nedenfor.