Mere end 30 års erfaring    |    Konkurrencedygtige priser    |    Tryghed    |    Hjælp på rejsen - døgnet rundt                   +45 86 40 88 44

Trekking

Spænd støvlerne og oplev nye højder på en trekkingtur til Afrika. Uanset om du drømmer om at bestige toppen af verden, udfordre dig selv på en ny måde eller opleve imponerende natur såsom gletsjere på nærmeste hold, så trekking rejser det oplagte valg.

Vi udbyder trekking i både Kenya og Tanzania. I Kenya finder du to trekkingture, den ene er til Mount Kenya og den anden er på Mount Longonot. Har du ingen erfaring med trekking, fungerer Mount Logonot som god opvarmning til trekking på Mount Kenya eller Mount Kilimanjaro, som du finder i Tanzania.

Trekking for alle
Afrika og gletsjere er ikke det mest normale match, men ikke desto mindre finder man hele 12 gletsjere på Mount Kenya, der ligger blot 16 kilometer syd for ækvator. Det kræver teknik og erfaring at nå bjergets to højeste toppe, Batian og Nelion på henholdsvis 5.199 og 5.188 meter, mens den 4.985 meter høje Point Lena kan bestiges som ”almindelig” trekker uden den store erfaring. Der er altså gode chancer for at tage på trekking i Afrika og nyde en betagende udsigt fra en af toppene, selvom du ikke tidligere har besteget et bjerg.

Udover den fascinerende udsigt fra toppen, imponerer den varierede tur, der går fra savannen og op gennem skove, ind og ud mellem bambus og op til lave buske for til sidst at komme op på den nøgne bjergside. De centrale toppe er klippefulde og beklædt med is og sne. Du får en uforglemmelig oplevelse på denne trekkingtur i Kenya.

Mount Longonot er et vulkankrater, som ligger i Mount Longonots nationalpark. Fra nationalparkens indgang går en sti op til og rundt langs vulkanens krater. Her er det oplagt at tage på trekking. Vulkanen Longonot havde sit seneste udbrud i 1860. Hvis du kommer op på toppen, vil du blive belønnet af en fantastisk udsigt udover krateret og nationalparken.

Mount Kilimanjaro
Mount Kilimanjaro i Tanzania er Afrikas højeste bjerg med sine 5.895 meter og er verdens højeste fritstående vulkan. Med titlen som Afrikas højeste bjerg følger også en placering på listen ”Seven Summits”, der omfatter det højeste bjerg på hvert af kloden syv kontinenter. Af de syv bjerge opfattes Kilimanjaro som det nemmeste bjerg at bestige, da det ikke kræver forudgående klatreerfaring, men blot kræver en god fysisk form. Drømmer du om at krydse ”Seven Summets” af på din bucket list, er Kilimanjaro derfor et godt sted at starte.

Det er forbudt at bestige Kilimanjaro uden guide og bærere til at bringe jeres udstyr til toppen, og derfor sælger vi kun rejser, hvor det er inkluderet i prisen.

Du kan tage på trekking på Kilimanjaro hele året rundt. De to tørre perioder fra midt i december til marts og fra juli til begyndelsen af oktober anbefales. Januar, februar og september er de mest almindelige bestigningsmåneder. Mod toppen kommer du igennem mange klimazoner, og det stiller særlige krav til udstyret. En god taske indeholder shorts, t-shirt og solhat til start og slut og samtidig vintertøj til toppen, hvor minus 20 grader og stærk vind ikke er unormalt. Det er desuden vigtigt, at du har nogle gode vandrestøvler, og det anbefales ligeledes at medbringe et par vandrestave.

Hos DANexplore anbefaler vi, at der indlægges en dag til akklimatisering, hvilket forhøjer chancen for at nå toppen og mindsker risikoen for at få højdesyge.

En trekkingtur er muligt for næsten alle, der er velforberedt og i fysisk god form. Lyder dette som noget for dig, er du velkommen til at sende en rejseforespørgsel eller ringe til os på 86 40 88 44.

Vi glæder os til at snakke med dig om dine rejsedrømme.

Jens Lind
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt Jens Lind på telefon eller e-mail
Dir. 87 12 49 21
E-mail: jl@danexplore.dk

Send rejseforespørgsel

For at kunne hjælpe bedst muligt, bedes du udfylde alle felter.