Mere end 30 års erfaring    |    Konkurrencedygtige priser    |    Tryghed    |    Hjælp på rejsen - døgnet rundt                   +45 86 40 88 44

Rejser til Australien

Når man taler om rejser til Australien, drømmer de fleste om at opleve solopgangen over Ayers Rock, koralerne og fiskestimerne ved Great Barrier Reef, det rige dyreliv i Kakadu National Park, Utzons berømte operahus i Sydney og de lækre tropestrande. Australien har dog meget mere end disse verdensberømte ikoner at byde på. Du kan fx køre i egen bil langs Great Ocean Road og opleve den storslåede udsigt, smage på vin i Barossa Valley, udforske den endeløse ørken i et motorhome eller opleve vidunderlige Tasmanien. Du kan blive inspireret til flere kør-selv ferier i Australien her.

Australien er spækket med så mange oplevelser, at ferien kan planlægges efter lige præcis dine behov og ønsker. De mange og alsidige oplevelser betyder også, at selvom man har besøgt Australien flere gange, kan man altid finde noget nyt at se. Australien er simpelthen et land, der aldrig løber tør for oplevelser. Her hos DANexplore er vi helt vilde med landet ”down-under”; vores rejsekonsulenter har selv rejst rundt i Australien, og de sidder derfor klar til at hjælpe dig med at planlægge ferien, så den bliver endnu bedre end dine forestillinger.

Som altid skræddersyer vi rejserne så de er tilpasset lige præcis dine behov og ønsker, så drømmer du om en rejse, som ikke findes på hjemmesiden, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Du kan herunder læse mere om nogle af de oplevelser, du kan glæde dig til, hvis du rejser til Australien.

Skønne naturoplevelser på Tasmanien

Tasmanien byder på noget af Australiens smukkeste natur. På nordkysten finder du imponerende sandstrande med smukke klitter, mens naturen på østkysten er barsk. Her har vind og vejr sat sine særprægede spor på naturen. Ved ”Devil’s Kitchen” har havet gnavet sig langt ind i klipperne og efterladt et stort hul, hvor vandet nu passerer gennem. Det er et konstant skiftende landskab, hvor vejrforholdene fungerer som en malerpensel.

Tasmanien er også et af de steder i Australien, der byder på flest smukke nationalparker. Her kan du glæde dig til at opleve alt fra imponerende vandfald, smukke regnskove og flotte søer.

Storbyoplevelser i Australien

For mange er Sydney forbundet så meget med Australien, at man ikke kan rejse til Australien uden at have et ophold i storbyen. Især som dansker er det en speciel oplevelse at besøge Sydney. De fleste australiere er meget stolte af, at Danmark har en australsk kronprinsesse, ligesom Jørn Utzons berømte operahus og er et stolt vartegn for byen. Derfor møder man altid ægte begejstring, når man fortæller, at man er fra det kolde land mod nord.

Det er dog ikke kun for gæstfrihedens skyld, at du bør overveje at tage turen forbi Sydney – byen har masser at byde på. Udover operahuset er også Harbour Bridge et syn, man ikke skal snyde sig selv for. I Sydney kan du ligeledes gå på opdagelse i de mange gader, som byder på utallige butikker og caféer. Har du brug for afslapning, kan du sætte kursen mod den berømte Bondi Beach, der er en af verdens bedste surferdestinationer. Her kan du nyde den dejlige sol på den brede sandstrand, og hvis du har mod på det, kan du prøve kræfter med bølgerne. Videre fra Sydney kan du drage mod det tropiske Queensland i nord, også kaldet ”The Sunshine State”. Her finder du lange hvide sandstrande med krystalklart vand, det storslåede Great Barrier Reef og de ældgamle regnskove, Daintree og Cape Tribulation.

I Queensland finder du Airlie Beach, som er en livlig og populær ferieby. Områder ud for Airlie Beach hedder Whitsundays og er kendt for sine 74 smukke øer. Hvis du vil opleve ø-livet, er der mulighed for at forlænge turen med et ophold på den ø, der ligger tættest på fastlandet: Daydream Island.

Efter en rejse langs østkysten, kan du vælge at rejse ind til et af de smukkeste og mest storslåede områder af Australien; ørkenen omkring Ayers Rock i “the outback”, der byder på en smuk og overdådig natur.

Australiens røde hjerte

Når du rejser til Australien må du ikke snyde dig selv for at opleve den røde ørken, ”Red Centre”, der byder på Aboriginal kultur og imponerende naturoplevelser. En af de helt store oplevelser er Uluru, kendt som Ayers Rock eller slet og ret: ”Australiens røde hjerte”. Den store sten skifter farve alt efter, hvordan solens stråler rammer den, og netop derfor er mange ture planlagt, så du enten er ved stenen ved solopgang eller solnedgang.

En rejse gennem Red Centre er næsten som en rejse til en anden planet. Ved første øjekast er her kun rødt støv og klipper så langt øjet rækker. Hvis du ser nærmere efter, vil du se kænguruer, vandhuller og de stædige planter. Hvor end du kommer frem, er det tydeligt at livet går sin barske gang. En rejse gennem bushen giver dig en bedre forståelse for Australiens fortid og nutid.

Midt i Red Centre finder du Alice Springs, der er den tredje største by i Northern Territory. Både i og omkring byen er der masser af hotspots for den nysgerrige rejsende. Tag fx med en kæmpe luftballon op over bush’en. Nede på jorden vågner bushen langsomt op, mens solen begynder at titte frem over horisonten. Hvis du er heldig, ser du et par kænguruer eller andre af bushens beboere.

En anden unik oplevelse er Alice Springs Desert, som ligger ved foden af MacDonnell range. Parken giver dig en vidunderlig introduktion til hele det centrale Australiens økosystemer. På de kilometerlange stier kommer du gennem et vekslende landskab, der giver dig et godt billede af ”outbacken”.

Det sydlige Australien

Syd for Sydney finder du Victoria, den mindste stat i Australien, men samtidig den tættest befolkede. Victoria byder på alt fra et pulserende storbyliv i hovedstaden, Melbourne, til fantastisk surfing ved de storslåede kyststrækninger og ”bushwalking” i højlandet. Det her du finder den imponerende og ikoniske kyststrækning ”Great Ocean Road”, der kan danne rammen om en fantastisk kør-selv ferie. På strækningen finder du blandt andet de utrolige klippeformationer ”De 12 apostle”, der står som enlige klippesøjler ud for kysten.

Overvejer du, at din næste rejse skal gå til Australien, eller ønsker du yderligere information om Australien rejser, er du meget velkommen til at kontakte os på 86 40 88 44 eller sende os en rejseforespørgsel herunder.

Jens Lind
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt Jens Lind på telefon eller e-mail
Dir. 87 12 49 21
E-mail: jl@danexplore.dk

Send rejseforespørgsel

For at kunne hjælpe bedst muligt, bedes du udfylde alle felter.