Mere end 30 års erfaring    |    Konkurrencedygtige priser    |    Tryghed    |    Hjælp på rejsen - døgnet rundt                   +45 86 40 88 44

California Zephyr

Rejsens lngde Længde: 23 dage/22 nætter
Rejse på tværs af USA fra Chicago til San Francisco, som foregår i både tog og bil. Oplev bl.a. Denver og Reno samt Yellowstone og Lake Tahoe undervejs.
pris fra kr. 13.460,-
 
Dag-til-dag beskrivelse
 • Dag 1: Ankomst Chicago

  Ved ankomsten til Chicago går turen, på egen hånd, til hotellet med taxa eller offentlig transport. Nyd den første eftermiddag og aften i byen med en gåtur på Michigan Avenue, oplev bylivet og se de imponerende bygninger.

 • Dag 2: Chicago

  En hel dag til at udforske Chicago, byen med en fantastisk beliggenhed ved bredden af Lake Michigan. Chicagos imponerende skyline har i mange år været byens varemærke. Èn bygning overskygger dog dem alle, nemlig Willis Tower (tidligere Sears Tower) der med sine mere end 440 meter og 110 etager, rager et godt stykke op over alle de andre bygninger.
  Havnefronten Navy Pier er bestemt også et besøg værd, her er liv og glade dage, specielt i sommerhalvåret. Navy Pier byder på et væld af aktiviteter, forlystelser, underholdning for børn og voksne, museer, restauranter og butikker.

 • Dag 3: Tog fra Chicago med Amtrak

  Morgenstunden og formiddagen er fri til at nyde det sidste af Chicago, inden der skal tjekkes ud af hotellet. Herefter går turen mod togstationen Union Station, centralt beliggende i byen, hvorfra Amtrak toget kører. Togturen ”California Zephyr” går hele vejen mellem Chicago og San Francisco. På denne rejse oplever man første del af togrejsen, nemlig stykket fra Chicago til Denver, der tager ikke mindre end 17 timer. Afrejse fra Chicago er først på eftermiddagen og ankomst i Denver er næste dags morgen.
  I dagstimerne er der reserveret siddepladser i en mindre privat kupé, hvor sæderne er placeret på hver side af et stort udsigtsvindue. Til natten laves kupéen om til sovekupé med en opredt køjeseng.

 • Dag 4: Ankomst Denver

  Ved 7-tiden om morgenen ankommer toget til Denvers Union Station, som er at finde centralt i Denver LoDo (Lower Downtown). I den historiske og stemningsfyldte bydel LoDo, findes flere specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige musiksteder.

 • Dag 5: Denver

  Hele dagen er afsat til at opleve ”The Mile High City”, et tilnavn Denver har fået pga. sin fantastiske beliggenhed 1.600 meter (one mile) over havets overflade i Rocky Mountains.
  Brug dagen på at opleve den moderne storby med gågaden 16th Street, brede boulevarder og hyggelige parker og naturligvis masser af shopping i et væld af butikker i byens forskellige bydele.
  Foretrækker man at opleve nogle af Denvers grønne oaser lidt uden for byen er der bl.a. parken City Park, hvor man også finder Denver Zoo eller tag til en af byen tre botaniske haver. Læg evt. også vejen forbi Colorado State Capitol med den guldbelagte kuppel, som er staten Colorados regeringsbygning.

 • Dag 6: Denver – Custer (ca. 555 km.)

  Udlejningsbilen afhentes i Denver, og turen går nu nordpå mod byen Custer i staten South Dakota, opkaldt efter Kavaleriofficer George Armstrong Custer, som måske er bedst kendt for nederlaget i det historiske slag ved Little Bighorn i 1876.
  Turen går videre gennem ”det vilde vesten” og prærielandskaber frem til Custer. Historisk set bliver Custer betragtet som den første amerikanske by grundlagt af europæiske emigranter tilbage i 1875, hvor ikke alene nybyggerne, men også pelsjægere og guldgravere indtog byen.
  Custer State Park, som ligger i umiddelbar forbindelse med byen, er en af USA’s største state parks og et must, når man besøger Custer! Her lever ca. 1.300 fritgående bisoner, som frit færdes på de åbne præriearealer. Men Custer State Park byder også på mange aktiviteter som f.eks. fiskeri, kanosejlads, ridning, hiking, rock climbing og guidede jeep safaris.

 • Dag 7: Custer

  Endnu en dag i det vilde vesten. Dagen kan naturligvis tilbringes i Custer og omegn, men mindre end ½ times kørsel fra Custer by findes to af USA’s seværdigheder, som begge bestemt er et besøg værd.
  I Black Hills ca. 5-10 minutters kørsel nord for Custer, finder man et af verdens største menneskeskabte monumenter, nemlig det enorme Crazy Horse Memorial. Crazy Horse tilhørte Sioux-indianerstammen og var hjernen bag slaget ved Little Bighorn, hvor Kavaleriofficer Custer mistede livet og indianerne trak sig ud som sejrsherrer. Selv blev Crazy Horse taget til fange i 1877 og dolket ihjel af en amerikansk soldat.
  En lille halvtimes kørsel fra Custer by, også i Black Hills, ligger et af USA’s nok mest ikoniske monumenter, Mount Rushmore, med de fire amerikanske præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln hugget ud i bjerget.

 • Dag 8: Custer – Sheridan (ca. 340 km.)

  Stift bekendtskab med endnu en cowboyby, som er lagt ind på ruten for at dele køreturen til Yellowstone National Park op i to. Sheridan er en charmerende lille westernby, hvor det er svært ikke at rende ind i en ægte cowboy i den berømte hovedgade eller på en af byens salooner. Sheridan er en helt særlig lille by, som flere anerkendte magasiner flere gange både har nomineret og kåret for byens helt unikke atmosfære og de naturskønne bjerglandskaber den omgiver sig med.

 • Dag 9: Sheridan – Yellowstone National Park (ca. 475 km.)

  Det er tid til at forlade Sheridan og sætte kurs mod et af turens absolutte højdepunkt, nemlig Yellowstone National Park. Yellowstone er USA’s allerførste nationalpark helt tilbage fra 1872 og er nok stadig den mest unikke af dem alle. Hele Yellowstone National Park udgøres af en såkaldt supervulkan, hvilket udløser den termiske aktivitet, som er med til at gøre parken så unik.

 • Dag 10-11: Yellowstone National Park

  To hele dage til at se og opleve mere af Yellowstone. Parken er hjemsted for et fantastisk dyreliv og udover bisonokser, lever her bl.a. bjørne, ulve, elge og hjorte, så det er godt at holde øje, når man bevæger sig rundt.
  Den ekstraordinære vulkanske aktivitet i Yellowstones undergrund ses tydeligt på de mange svovldampende mudderhuller, farverige kratersøer og gejsere, som findes rundt i parken. Men nationalparkens ubetingende største attraktion er gejseren Old Faithful. Den skiller sig ud fra parkens øvrige mere end 300 gejsere ved at springe ca. hver 90. minut, og når den springer, sker det med op til 30.000 liter kogende vand, der skydes 30 – 55 meter op i luften!
  Oplev også de spektakulære kalkstensterrasser ved Mammoth Hot Springs og vandfaldende Lower- og Upper Falls, som er at finde i Yellowstones helt egen Grand Canyon.

 • Dag 12: Yellowstone National Park – Jackson Hole (ca. 200 km.)

  Turen går nu mod syd og lige syd for Yellowstone finder man Grand Teton National Park. Turen går langs Grand Teton bjergkæden, som danner en flot kulisse til nationalparken. Højeste bjerg, Grand Teton, er næsten 4.200 meter.Parken er væsentlig mindre end Yellowstone, men her er mere plads, og vejene er ikke nær så befærdede. Landskabet er smukt og varieret, og dyrelivet rigt, så afsæt tid til at gøre stop.
  Fortsæt til westernbyen Jackson Hole, hvor cowboys stadig kan opleves i bybilledet og en tur på saloon ikke hører fortiden til.

 • Dag 13: Jackson Hole – Rock Springs (ca. 285 km.)

  I dag fortsætter turen sydpå over åbne landskaber mod byen Rock Springs i det sydlige Wyoming. Rock Springs ligger cirka halvvejs mellem Jackson Hole og Denver, og overnatningen er tilføjet for at bryde den lange køretur op i to kortere.
  Rock Springs er en mindre multietnisk by, der tidligere tiltrak immigranter af mange nationaliteter, som kom hertil for at arbejde i kulminerne omkring byen.

 • Dag 14: Rock Springs – Denver (ca. 555 km.)

  Der tjekkes ud af hotellet i Rock Springs, og den sidste køretur mod Denver påbegyndes. Ved ankomsten til Denver tjekkes der ind på hotellet og udlejningsbilen afleveres. Nyd den sidste aften i Denver, inden der atter er afrejse næste dags morgen.

 • Dag 15: Tog fra Denver med Amtrak

  Toget forlader Denver fra morgenstunden. Turens første del går via Rocky Mountains, og ligesom på sidste togtur er der igen reserveret vinduespladser under hele dagskørslen, så man ikke snydes for at kunne nyde udsigten undervejs. Til natten laves kupéen om til sovekupé med opredt køjeseng.

 • Dag 16: Ankomst Reno

  Toget ankommer til ”Verdens største lille by” Reno i Nevada om morgenen. Reno er Nevadas spilleby nr. to efter Las Vegas, dog i meget mindre størrelsesforhold og langt roligere tempo. Her findes dog stadig store hoteller og masser af kasinoer side om side, og når mørket falder på tændes lysskiltene og neonlysene – ikke helt på niveau med Las Vegas, men det kan nu også have sin charme.

 • Dag 17: Reno - Lake Tahoe (ca. 95 km.)

  Det er tid til at forlade Reno. Udlejningsbilen afhentes, og turen går nu sydpå, mod Lake Tahoe. Lake Tahoe ligger i smukke omgivelser i Sierra Nevada-bjergkæden i næsten 1.900 meters højde, på grænsen mellem Nevada og Californien. Den store sø med det klare vand, området med den klare bjergluft og udsigten til snedækkede bjerge, gør Lake Tahoe til et yndet og populært udflugtsmål for amerikanere, men ikke så mange turister finder hertil.

 • Dag 18: Lake Tahoe

  Nyd en dag i et rigtigt ferieparadis, hvor der tilbydes masser af aktiviteter, men hvor der også er rig mulighed for afslapning. I området er der flere afmærkede stier, hvor man både kan vandre eller cykle i terrænet. Der kan lejes kanoer, hvis en kanotur på den krystalklare sø kunne friste?
  Er årstiden til det og trækker det mere med en dag ved vandet er det heller ikke noget problem, da flere steder omkring søen indbyder til det.

 • Dag 19: Lake Tahoe – Reno (ca. 95 km.)

  I løbet af dagen går turen atter retur mod Reno, hvor bilen skal afleveres og der overnattes en enkelt nat mere, inden der tages hul på turens sidste etape.

 • Dag 20: Tog Reno – San Francisco med Amtrak

  Toget kører fra Reno fra morgenstunden, og dagen igennem køres det sidste mod vestkysten og San Francisco. Om eftermiddagen ankommer toget til San Francisco, hvor de næste par dage skal tilbringes.

 • Dag 21-22: San Francisco

  To hele dage til at nyde og opleve en af USA’s mest populære storbyer. Nyd atmosfæren og den gode stemning på Fisherman’s Wharf, sejl en tur over til fængselsøen Alcatraz (bestil billetter i god tid på www.alcatrazcruises.com) og oplev et af verdens mest berygtede fængsler eller besøg byens travle Chinatown, der summer af liv. Skal der shoppes, gøres det bedst ved Market Street og Union Square lige midt i centrum af byen. Det er nemt at komme rundt til fods i byens centrum, og desuden kan man naturligvis benytte byens berømte sporvogne.
  Når man er i San Francisco, kommer man ikke uden om Golden Gate, oplev f.eks. byens ikoniske varetegn Golden Gate Bridge på en cykeltur eller besøg parken med samme navn, Golden Gate Park, byens smukke samlingspunkt.
  Mulighederne i San Francisco er mange, og efter to dage i byen vil det stå klart, hvorfor netop San Francisco anses for at være en af USA’s mest populære storbyer.

 • Dag 23: Afrejse San Francisco

  Tid til at tage afsked med San Francisco og USA for denne gang og påbegynde hjemrejsen.

priser fra
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse kr. 20.955,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse kr. 13.460,-
Inkluderet i prisen
 • 20 overnatninger på turistklassehoteller
 • 2 overnatninger i Amtrak tog (sovevogn/superliner roomette)
 • Togrejse fra Chicago til Denver inkl. siddeplads/sovevogn
 • 8 dages billeje Denver t/r
 • Togrejse fra Denver til Reno inkl. siddeplads/sovevogn
 • 3 dages billeje Reno t/r
 • Togrejse fra Reno til San Francisco inkl. siddeplads
 • Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
 • Flybillet Danmark til USA tur/retur
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
 • GPS i udlejningsbilen
 • Forhåndsgodkendelse til USA (Den såkaldte ESTA-registrering, som p.t. koster USD 14,- pr. rejsende)
OvernatningstederAntal
Chicago2
Tog/Chicago - Denver1
Denver2
Custer2
Sheridan1
Yellowstone3
Jackson Hole1
Rock Springs1
Denver1
Tog/Denver - Reno1
Reno1
Lake Tahoe2
Reno1
San Francisco3
Info om billeje
 • Denver t/r: Ford Explorer SUV eller lignende (anden bil kan tilkøbes)
 • Reno t/r: Ford Edge SUV eller lignende (anden bil kan tilkøbes)
 • Alle relevante forsikringer
 • Fri kilometer
 • Én ekstra chauffør
 • En tankfuld benzin
 • Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Rasmus
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt Rasmus på telefon eller e-mail
Dir. 87 12 49 19
E-mail: rn@danexplore.dk

Send rejseforespørgsel

For at kunne hjælpe bedst muligt, bedes du udfylde alle felter.