Mere end 30 års erfaring    |    Konkurrencedygtige priser    |    Tryghed    |    Hjælp på rejsen - døgnet rundt                   +45 86 40 88 44

Vaccination Zanzibar

Følgende sygdomme skal man overveje at beskytte sig i mod hvis man rejser til Zanzibar i op til 4 ugers varighed.

Ved rejser til Zanzibar anbefales det som minimum vaccination mod difteri-stivkrampe og hepatitis A. Vaccination mod gul feber anbefales ikke generelt, men der er krav om vaccination, hvis man kommer fra et land med gul feber, ligesom det ikke kan afvises at myndighederne på Zanzibar kræver certifikat ved ankomst til øen. Ved længere rejse anbefales også vaccination mod hepatitis B samt tyfus, rabies og eventuelt tuberkulose.

Det er vigtigt at få en vaccination mod difteri, som er en alvorlig halsbetændelse. Difteri danner et giftstof, der optages i kroppen og kan medføre nervelammelse. Vaccinationen beskytter i 10 år, og sundhedsstyrelsen anbefaler, at difterivaccinen gives i kombination med stivkrampevaccine.

Leverbetændelse er også kendt under navnet hepatitis, som er den latinske betegnelse. Du skal vaccineres mod hepatitis A ved indrejse til Zanzibar, der også kaldes hepatitis A virus. Smitten overføres gennem mad, vand og andre drikkevarer, der er forurenet af afføring fra en person med hepatitis A, da det er i afføringen hepatitis A virusset befinder sig. Smitten er størst i perioden lige inden, den smittede får gulsot. Smitten aftager derefter hurtigt, og efter yderligere en uge anses personen ikke længere for smitsom. Du skal være særlig opmærksom for hepatitis A, når du rejser i dele af verden, hvor hygiejnen er dårlig. Ofte bliver danskere smittet med hepatitis A i forbindelse med udlandsrejser.

Husk derfor altid at kontakte din læge, inden du rejser til udlandet, så du er beskyttet på bedste vis.

 

Iben Thriege
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt Iben Thriege på telefon eller e-mail
Dir. 87 12 49 20
E-mail: ith@danexplore.dk

Send rejseforespørgsel

For at kunne hjælpe bedst muligt, bedes du udfylde alle felter.